Har du en utrangert PC å gi bort?

Postet av Rauma Golfklubb den 28. Mar 2008

I forbindelse med innføring av det nye elektroniske Golfkortet har klubben bruk for en PC som skal sørve en internettilkopling via en kortleser og en touch-skjerm.  Et kriterium er i følge NGF at maskinen har Windows XP installert samt minimum Internet Explorer 6.0.  Har du noe å tilby, eller har du et tips om hvem vi kan spørre, nøl ikke med å sende en epost til post@raumagolf.no.

 

Golfkortet leser du mer om på NGF's hjemmesider.

Her er hva NGF har informert klubbene om i anledning innføring av Golfkortet og krav til teknisk utstyr:

Når det gjelder det tekniske utstyret som kreves er det ikke mulig å gi et svar med 2 streker under. Det er mye opp til hver kubb hva de selv ønsker å tilby sine medlemmer og gjestespillere. For å drifte selve golfkortet er ikke klubbene avhengig av noe utstyr ut over en vanlig PC koplet til internett. All bestilling og administrering av kortene skjer gjennom en egen webside.

For å gjøre det enklere for sine medlemmer og gjestespillere å registrere fremmøte og hcp-tellende runder er det mulig å anskaffe en berøringsskjerm/touch-skjerm samt en USB kortleser. I tillegg trenger klubben en PC tilkoblet internett. PC-en trenger ikke være av det nyeste slaget. Et kriterium er at maskinen har Windows XP installert samt minimum Internet Explorer 6.0. For rask betjening vil også en fast datalinje være ønskelig.

Når det gjelder medlemmene kan disse selv legge inn sine HCP-tellende runder og angi markør i datasystemene. Dette kan skje på klubben etter en runde eller hjemme via egen PC. Registreringen skjer i programmet Golfbox. Når markøren godkjenner spillers score, blir HCP endret. Tilgang til Golfbox får man gjennom Personlig Profil slik som det praktiseres i dag.

Prisen for en berøringsskjerm har i år ligget på ca kr 4000 og en kortleser ca kr 500. NGF skal jobbe med potensielle leverandører av disse løsningene for å få best mulig pris. Når Forbundsstyret har fattet sitt endelige vedtak vil NGF komme nærmere tilbake med informasjon rundt priser og bestillingsrutiner.

En viktig sak i år blir handicap-revisjonen for 2007. Da det er Golfbox som styrer HCP-delen av golfkortet er det viktig at den HCP-informasjon som ligger i alle fellessystemene (Klubben Online og Golfbox) er så korrekt som mulig ved starten på sesongen 2008. Vi ber derfor klubbene være ekstra nøye med denne revisjonen i år.

Informasjon om prosjektet vil bli å finne i NGF Nytt og NGFs hjemmeside. Det er også mulig å kontakte NGFs IT- og administrasjonskonsulent, Per Thomas Hansen, på e-post: per.thomas.hansen@golfforbundet.no eller mobil 950 60 335.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.