Norwegian golf history

Postet av Rauma Golfklubb den 13. Jan 2009

Rauma er historisk

Det fra før kjent og akseptert av de fleste at den første golfturneringen som ble spilt i Norge, ble spilt den 31.07.1905 på Setnesmoa omtrent der Rauma Golfklubb sin bane ligger i dag. Dette er dokumentert bl. a. ved et bilde på et postkort som man har visst om i mange år. Les mer her. 

Les også "Jakten på det første slaget " - omtale i bladet Norsk Golf desember 2008 her.

Les også andre historiske utdrag her.

Siste nytt fra NGF's historiegruppe pr. 12.01.2009

Fra Jens N. Engelstad i NGF's historiegruppe mottok Rauma Golfklubb en interessant epost den 12.01.2009.  Engelstad jobber med golfens historie i Norge og han skrev bl. a. dette i sin epost:

"Vedlagt finner dere 2 bilder fra 1910 + en side fra et internasjonalt (engelsk?) oppslagsverk fra 1912 om golfbaner der Rauma (Hølgenæs Golfklubb, Romsdal, Norway) er nevnt.

Angående de to bildene er det uklart om det er to sider av et og samme postkort eller et bilde og et postkort. Det vil jeg kunne sjekke ut under veis. Muligens er bildene kjent for dere. Postkortet/bildet ser jeg ikke bort fra at jeg kan få tak i med tid og stunde, men muligens bør det i så fall ligge på et golfmuseum dersom et slikt noen gang blir etablert, enten i NGF’s lokaler eller som et separat museum.

Angående opplistingen av banen i oppslagverket fra 1912 der banen på Setnesmoa omtales som en 18-hullsbane, så er vel dette feil?!"

Nedenfor ser man de 2 bildene fra 1910 og utdraget av oppslagsverket fra 1912 som NGF's historiegruppe har sporet opp.

Kilde (tysk): The European Association of Golf Historians & Collectors (EAGHC) -MerK: velg http://www.golfika.com for engelsk eller fransk informasjon. 

 

Postkort stemplet 25.04.1910 i Buxton, England.
En litt anderledes utgave av det postkortet vi tidligere har sett. På dette bildet er spillernes oppstilling noe endret og den ene spilleren har hevet køllen. Postkortet er stemplet den 25.04.1910 i Buxton, England. Her omtales klubben som "Hølgenæs Golf Club".

Postkort/annonseplakat fra 1910.
Dette bildet (eller tegning eller foto pålagt farger?) er i følge Jens N. Engelstad i NGF's hitoriegruppe fra 1910. Det kan være et postkort eller en annonseplakat for The Empire Hotels vedr. turistreiser til Norge. Bildet er tatt fra Veblungsnes retning Åndalsnes med Aksla og Isfordsfjella i bakgrunnen. Buxton er nevnt i nederste høyre hjørne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Internasjonalt oppslagverk fra 1912.
Dette er kopi av side 854 i et oppslagsverk som i følge Engelstad i NGF's historiegruppe er fra 1912. Se øverst på siden. Det kan se ut for at golfbanen på Setnesmoa i 1912 ble omtalt ved navnet "Romsdal Golf Course". Også her bekreftes det at banen på Setnesmoa på det tidspunkt var "the only golf course in Norway". Her står det at banen har 18 hull, men det trolig feil?


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline