Farger blir til tall - ny avstandsmerking

Postet av Rauma Golfklubb den 19. Mai 2014

Illustrasjonsfoto. Rauma Golfbane får blanke skilt.Endrer avstandssystemet på banen fra farger til tall fra 2014-sesongen.
De røde og gule markørene på teestedene forsvinner og blir erstattet med tall som beskriver avstanden på banen fra det aktuelle teestedet.

I forbindelse med resloping av Rauma Golfbane høsten 2013 ble avstandene på banen målt opp på nytt. Det gamle systemet med røde og gule teemarkører blir erstattet med tall som gjengir ca. lengde fra det aktuelle teestedet.
Det som før var gul tee, vil bli erstattet med tallet 42 i og med at banen fra "gul tee" er ca. 4200 m.
Det som før var rød tee, blir nå merket med tallet 37 (ca. 3700 m).

Hvorfor anbefaler NGF denne endringen?
Hovedhensikten med å gjøre denne endringen er å oppfordre golferne til å spille kortere baner. De aller fleste av oss spiller for lange baner, og sliter med å ha det gøy når en ikke når fram til green eller kommer ut på fairway. Prøv å spille banen kortere. Det er morsommere, går fortere, og gir bedre mestringsfølelse. Dette er gjennomført med stort hell hos veldig mange golfklubber.
Forandringen fra farger til tall er også med på å ta bort stigmatiseringene rundt dame- og herretee, og gjøre det lettere å velge teested etter spillestyrke i stedet for kjønn.

Sandnes Rør AS sponser Rauma Golfklubb
Rauma Golfklubb har vært så heldige å få sponset de nye avstandsmarkørene som blir i nøytral farge. Sandnes Rør AS har sponset klubben med 27 x 2 nye avstandsmarkører som pr. hull vil ha denne teksten (3 utslag pr. hull fra 2014-sesongen):

Bakerste tee: 42
Mellomste tee: 42 / 37
Fremste tee: 37 

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.