Dugnad uten dugnadsdeltakere

Postet av Rauma Golfklubb den 22. Jun 2012

Dugnad 20/6-2012 green 2Dugnad uten dugnadsdeltakere. Etter en vår med god oppslutning i starten, registrerer banekomiteen at deltakelsen på dugnader er i ferd med dale til nesten null. 

 

Dalende dugnadsinteresse er en trend

På dugnaden mandag 18/6 og onsdag 20/6 møtte det bare 2 medlemmer utenom banekomiteen og greenkeeper. Dette førte bl. a. til at arbeidet med skjæring, resåeing og dressing av green 2, 3, 4 og 5 måtte fordeles over 2 dager, og med den konsekvens at banen var stengt onsdag ettermiddag den 20/6. Til sammenligning deltok 36 golfere på på West Open-turneringen den 17/6 og 26 på Rauma Cup den 19/6. 

Konseskvenser

Dette er ikke spesielt motivernede for banekomiteen. Det blir ikke lettere å skaffe folk til banekomiteen de neste åra. Lav dugnadsoppslutning vil resultere i at klubben heller må kjøpe flere tjenester. Dermed må prisen for medlemskontingent og/eller årsgreenfee settes kraftig opp. Tilsvarende bør de som utfører dugnad, "premieres" med et større avslag.

Det er dugnadsinnsatsen som har gjort det rimelig å spille golf i Rauma GK. Det er grunn til å minne om at kombinasjonen lav dugnadsinnsats og lav kontingent/årsgreenfee ikke lar seg gjennomføre i det lange løp.   

Det understrekes at ovenstående er undertegnedes syn. Undertegnede er en av fire i banekomiteen.

 

Med håp om større oppslutning på dugnader også utover i sesongen.

Arvid Meyer

Dugnad 20/6-2012 green 2.  


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.