Klubbhusprosjektet på vent

Postet av Rauma Golfklubb den 25. Jun 2011

Servicebygget på Trollstigen ResortOpptur ble til nedtur - prosjekt klubbhus Trollstigen Resort satt på vent. Sist torsdag så alt ut til å gå etter planen. Alt var ordnet mht. fornyet byggesøknad og nabovarsel (endringsmelding). Avklaring mht. ny idrettsfunksjonell forhåndsgodkjenning fra Rauma kommune og avklaring mht. endring av spillemiddelsøknaden var i boks etter møte med fylket i Molde sist tirsdag sammen med kommunens representant.  

25. juni 2011

 

Innen 15. august skulle huset flyttes

Etter noen hektiske uker med mange møter, telefoner og papirarbeid så det ut for at alle brikker ville falle på plass. Kommunen, fylket, grunneiere og HV11 var positive.

Avtalen var at Kranpartner AS, som skulle stå for demontering, flytting og remontering av bygget, skulle utføre jobben primo august. Beskjeden klubben forholdt seg til, var at servicebygget på Trollstigen Resort måtte være fjernet og tomta ryddet innen 15. august. Snekkerfirma sto klart for å ta seg av snekkerkrarbeidet ifm. demontering/remontering. 

Utsettelse

Men i går kom den nedslående beskjeden fra selgeren av servicebygget på Trollstigen Resort som Rauma Golfklubb skulle overta. Igangsetting av byggearbeidene på det nye hotellet på Trollstigen Resort som etter planen skulle ha oppstart den 15. august, blir utsatt og blir tidligst realisert våren 2012. Servicebygget på Trollstigen Resort blir dermed ikke flyttet, i alle fall ikke foreløpig.

Hva nå?

Dermed hersker det stor usikkerhet knyttet til overtakelsen av servicebygget som nytt klubbhus for Rauma GK. Klubbens opprinnelig planer fra 2008 om et helt nytt bygg blir antakelig løsningen?

Rauma Golfklubb må nå bestemme seg for om man skal gå tilbake til opprinnelig prosjekt, eller forsøke å få aksept for å beholde begge alternativene videre. Det kan være en utfordring i forhold til både byggesøknaden og spillemiddelsøknaden. Dessuten kan begrepet "tidligst våren 2012" synes noe usikkert å gå videre med.

Murene som forlengst er plass på klubbens leide areal på Setnesmoa, er tilpasset servicebygget fra Trollstigen Resort. Det nye klubbhuset som opprinnelig ble planlagt/tegnet i 2008, passer ikke med murene som er satt opp. En mulig løsning er at tegningene for nytt klubbhus blir endret slik at nybygget passer med murene.

Uansett er det en skuffelse at klubben etter 2 års tålmodig venting pga. offentlige utredninger og tiltak mht. rasfaren i Romsdalen (fjellet Mannen) og masse møter og papirararbeid, først får klarsignal for så å få full stopp i siste time.

Dessuten vil et nytt bygg bli atskillig dyrere enn å "kjøpe brukt" slik det lenge lå an til.

Einar- Uff ja, dette var en skikelig nedtur og en stor skuffelse, uttaler Einar Skorgen og ØysteinØystein Sandnes som sammen med klubbens sekretær har jobbet med prosjektet de siste ukene. 

 

 

Les artikkel i Åndalsnes avis 30.06.2011.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline