Vår banearkitekt Odd Roar Nesje er død

Postet av Rauma Golfklubb den 17. Jun 2010

På hjemmesiden til Molde Golfklubb kan vi lese det triste budskap om at Odd Roar Nesje er død.  Nesje har betydd mye for golfsporten i Molde spesielt, og i fylket generelt.  Det er flere enn Rauma Golfklubb som har fått god hjelp av Odd Roar i forbindelse med planlegging av golbanen sin.  Rauma Golfklubb er takknemlig for all den hjelp vi fikk av Odd Roar. Vi lyser fred over hans minne, og sender våre tanker til hans familie og golfvenner i Molde.  Les minneord:

 

Minneord

Odd Roar Nesje

Odd Roar var hele livet opptatt av friluftsliv og sport. Dette gikk i faser med fjellklatring, tennis og til golf. Og det er i golffasen vi har lært han å kjenne og har hatt glede av hans kunnskap, erfaring og ikke minst hans utrolige innsats. Odd Roar har for golfklubben vært grunder, entreprenør og ikke minst inspirator

I tiden 1984 til 1987 arbeidet Odd Roar i Zambia etter oppdrag fra Norad. Det var under oppholdet der han ble grepet av golfbasillen og da han kom hjem startet han straks arbeidet med å få etablert golfbane i Molde. En rekke alternativer for plassering av banen ble vurdert. I juli 1990 ble han enig med Ole Henden om leie av et areal for etablering av golfbane på Eikrem. Det var Odd Roar som førte forhandlingene både med grunneier, kommune og fylkeskommune. Banen dekker i dag ca 225 dekar.

Odd Roar tok initiativet til og grunnla Molde Golfklubb i 1990. Han fikk med seg et titalls venner som har bistått aktivt fram til det siste. Men den som hadde tankene og ideene, og styrte det hele var Odd Roar. Som utdannet ingeniør var det en selvfølge for ham å tegne alt det som til sammen i dag er golfbanen på Eikrem. Det var han som dokumenterte alle faser og skrev alle søknader. Og når det kom til det praktiske var det også han som stod i tomta og dirigerte og jobbet natt og dag for at det hele skulle komme opp å stå.

Odd Roar var systematisk i alt han foretok seg. For oss i Golfklubben betyr det at han har dokumentert alle fasene i klubbens utvikling og lagt dette inn på klubbens Webside. En webside han selvsagt var med på å utvikle og som han helt til det siste holdt oppdatert.

Takket være hans sindighet, behagelig vesen og viljen til aldri å gi opp, har vi i dag et golfanlegg med en golfbane av høy standard og tilhørende klubbhus og verksted. Odd Roar kunne du møte på golfbanen døgnet rundet. Når en av de mange oppgavene var som vanskeligst var han ustoppelig.

Odd Roar hadde naturlig talent for golf og var en meget dyktig golfspiller. Han spilte imidlertid ikke meget selv, til tross for at han tilbragte svært mye tid på golfbanen. Det var nok utviklingen han var opptatt av. Han ville utvikle noe: Golfsporten i Molde, banen på Eikrem og Molde Golfklubb. Uten hans utrolige innsats hadde ikke Molde Golfklubb vært det den er i dag med nærmere 500 medlemmer og kanskje Norges fineste 9 hulls golfbane.

Odd Roar var som sagt systematiker og dokumenterte alt han gjorde. Derfor sitter golfklubben på et uvurderlig materiale etter han. Men en ting har han ikke dokumentert og det er alle timene han har lagt ned for golfen i Molde og Norge.

Odd Roar var klubbens første formann, et verv han innehadde i 12 år. Han satt alle år i flere sentrale komiteer i klubben. At Odd Roar ble klubbens første æresmedlem var selvsagt. Og for den betydelige innsats han gjorde på landsplan for golfen i Norge ble han i 2002 tildelt Norges Golfforbunds fortjenestemerke.

Vi i Molde Golfklubb kan ikke få takket han nok for den uvurderlige og uegennyttige innsatsen han har gjort for oss. Vi går nå inn i en ny utfordrende fase med da uten vår mest trofaste lederfigur.

Golfbanene på Eikrem er et aktivum for å trekke kompetanse og turister til regionen. Odd Roar kan derfor ikke hedres nok for sin samfunnsnyttige innsats.

I sorgen over hans bortgang takker vi for den store innsats som Odd Roar har gjort for Molde Golfklubb. I klubben vil minnet om han alltid bestå.

Vi sender varme tanker til hans kone Berit, barna Siw og Thor samt til øvrig familie.

På vegne av takknemmelig medlemmer i Molde Golfklubb

Odd S. Larhammer Stein Blindheim Lars Petter Ose


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.