1997 - 2007

Postet av Rauma Golfklubb den 3. Jul 2007

Her finner du Elling Thokle's tale i anledning 10-årsjubileet som ble feiret den 23.06.2007 samtidig som 9-hullsbanen ble offisielt åpnet. 

Rauma Golfklubb fra oppstarten i 1997 fram til 2007

Det er ikke blitt registrert noen golfaktivitet på Setnesmoen siden "slaget" mot skottene som besøkte Rauma i 1963, inntil noen lokale ildsjeler i 1997 gikk sammen og stiftet Rauma Golfklubb. Vi retter en takk for dette initiativet til Elling Thokle, Kåre Straume, Bjarne Helde, Panya Thimamontri og Jan Skorge.

Elling Thokle (t.h.) og Einar Skorgen etter Ellings tale den 23. juni 2007 - 10 års markering og baneåpning 9 hull.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I forbindelse med 10-årsjubileet for Rauma Golfklubb og åpningen av den nye 9-hulls banen den 23. juni 2007 holdt Elling Thokle, som forøvrig var klubbens første leder, en tale om klubbens utvikling fra starten i 1997:

Sitat:

” Rauma Golfklubb ble stiftet 3. juli 1997. Nå er klubben blitt 10 år og har fått en bane med 9 hull. Det er en fin anledning til å ta et tilbakeblikk. 10 år er ikke lenge i et historisk perspektiv, men det har skjedd mye, synes vi.

Men tilbake til begynnelsen. Ideen ble unnfanget etter at undertegnede var blitt invitert til å være med på en bane i Skottland, i Aberdeen. Golf var noe som fenget.

Noe senere kjøpte jeg et golfsett, et halvsett, der borte. Slikt var det ikke å få kjøpt her i Rauma. Selv hadde jeg tidligere aldri holdt i en golfkølle. Bare sett den på bilde og i butikkvinduer i Storbritannia. Senere kjøpte jeg sett til andre og vi begynte nå å trene på slag. Vi holdt til på et jorde inne i Isfjorden.

Vi var nå blitt 5 stykker, og så for oss at dette kunne det bli noe av. Vi var på utkikk etter en plass som kunne brukes til bane. Vi tenkte da først og fremst på en korthullsbane. To områder i Isfjorden var inne i bildet, og vi hadde samtaler med grunneierne.

Men så var det dette med penger da.

1905 og 1997. De fem karene som stiftet Rauma GK nederst.En dag dro vi opp til Setnesmoen for å slå. Her var det såpass stort åpent lende at vi kunne finne igjen ballene. På dette tidspunkt var ikke Setnesmoen tenkt på som baneområde. Det var jo attpåtil militært område. Men klubb måtte vi ha. Så den dagen bestemte vi at nå skulle vi stifte golfklubb. Anledningen ble foreviget med et bilde av ”grunnleggerne”. Deretter dro vi til Åndalsnes, nærmere bestemt til Panja’s Pub der det ble skrevet ned notat om stiftelsen.

Lokalavisen hadde fått rede på stiftelsen og 14 dager senere var vi førstesidestoff i Åndalsnes Avis med et halvsides bilde. Dette var sensasjon.

Nå merket vi at det var interesse for hva vi drev på med. Vi følte faktisk et påtrykk fra folk som ville vite mer om dette.

Vi rykket inn annonse om informasjonsmøte på Rauma Hotell den 29 august samme år. 23 personer møtte opp, fra begge kjønn. 22 herrer og en dame.

Paal Midtvåge, daværende banekonsulent i Golfforbundet var på rundreise og han hadde vi kontakt med. Han deltok på møtet.

Som nevnt, så var dette en sensasjon her inne i Romsdalen, så noen dager etterpå hadde avisen referat og et intervju med Midtvåge. Klubbens logo ble presentert i avisen.

Mange var tilsynelatende interessert. Vi kunne ikke akkurat da bare verve medlemmer. Vi måtte ha i orden et apparat for å håndtere dette.

Så sto vi der, 5 karer med hvert sitt golfsett og hver sin instruksjonsbok. Vi var sprenglærde, - i golfuttrykk.

Men vi måtte jo også ha bane. Og hvordan skulle banen se ut.

Midtvåge anbefalte oss å ta kontakt med Odd Roar Nesje i Molde og Omegn golfklubb. Eller som han sa : Snakk med Odd Roar. Og kontakt ble etablert.

Så var det å finne baneområde.

Neste vår, 1998, ble avtale inngått med Forsvaret og grunneierne om leie av grunn. Alt dette hadde stor media-interesse. Både aviser, TV og radio hadde innslag om golfbanen.

Drivingrange ble anlagt slik at folk kunne få begynne å trene slag. 10 utslagsramper hadde vi i løpet av våren laget til etter modell av utslagene i Molde. Rangeballer ble anskaffet. Noen til og med fra Skottland. Vi fylte opp ballbøtter og solgte dem kontant fra et bord som vi hadde rigget til. Så plukket vi dem inn igjen ut fra en oppsatt ballplukkerliste.

Men tilbake til banen. Odd Roar Nesje var velvilligheten selv. Han kom hit sammen med Midtvåge som var på visitt igjen. Han hadde med seg oppmålingskikkerten og målte opp banen etter Midtvåges anbefalinger. Kåre (Straume) og jeg var flisgutter.

Vi ble nok noe latter til del til å begynne med. Ikke rart, når 4-5 mann med hver sin hage-gressklipper gikk ved siden av – og litt etter hverandre og klipte fairway. Ja, vi ble også parodiert i Rauma-revyen. Og det var god reklame.

Vi hadde hele tiden nær kontakt med Molde Golfklubb. 10 august i 1998 ble vi innvilget status som prosjektklubb av Norges Golfforbund. Molde Golfklubb var vår fadderklubb og en egen samarbeidsavtale ble inngått, bl.a om utstedelse av grønt kort og grønt-kort-kurs. Allerede 29. mai 1999 ble første intro-kurs holdt med hele 33 deltakere. Nå hadde vi også kjøpt fairway-klipper og en liten traktor. ” Maskinparken” fikk vi lov til å oppbevare i et telt inne i militærleiren.

På "Golfens Dag" i 1999 var det fullt av folk på besøk. Vi serverte kaffe og bløtkake. Den 1. september 1999 ble en merkedag for Rauma Golfklubb. Da ble banen godkjent som en fullverdig 6-hulls bane. Den var riktignok ikke sloopet ennå, men det var vi ikke så opptatt av akkurat da.

3 uker senere, den 19. september 1999, foregikk den offisielle innvielsen. Mange fremmøtte. Medlemmer, publikum og presse. Ellers hadde vi gjester fra Norges Golfforbund, Forsvaret, Rauma Idrettsråd, grunneiere og Molde Golfklubb.

Paal Midtvåge fra Norges Golfforbund klippet snoren. Odd Roar Nesje slo symbolsk ut den første ballen.

Arbeidet med banen gikk sin gang. Hele tiden foregikk arbeidet med slooping for øyet.

I 2000 fikk vi klubbhus på plass. Moelven-brakker innkjøpt fra Vegvesenet. Vi fikk opp kraftlinje, vann og kloakk. Fram til da hadde vi lagt ned ca. 1000 meter vannledning for vanning av greenene.

I 2001 ble greenklipper innkjøpt. Nå begynte det å bli fasong på saken.

I 2002 gledet vi oss over 350 betalende gjestespillere. Mange var nå blitt oppmerksom på denne banen.

Banen ble slopet 4. juli i 2003, 7 år og en dag etter stiftelsen av klubben. Med slopingen av 6-hulls-banen var denne fasen i bygging av golfbanen på Setnesmoen ferdig.”

Les også Einar Skorgens tale i anledning den offisielle åpningen av 9-hullsbanen 23.06.2007.

Notis i Åndalsnes avis den 17.07.2012 - for 15 år siden.

 

Sist oppdatert: 21.07.2012

 


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline