Golfsett fra 1940-åra i gave til klubben

Postet av Rauma Golfklubb den 1. Aug 2015

Rauma golfklubb har fått en flott gave. Den nå 91 år gamle Aslaug Owe har gitt Rauma Golfklubb sitt gamle golfsett fra 40-årene.Kåre Straume med det gamle damegolfsettet fra 40-åra.


Hun forteller :

Kjære golfentusiaster!

La meg fortelle litt om meg selv og hvordan dette golfsettet ble mitt!
Jeg var en ung Oslo-jente på 23 år i 1947.
Det var to år etter krigen, og jeg trengte en jobb. Min far hadde kontakter i Nortraship, og jeg kunne få meg en kontorjobb i London. Gjett om det var stas!
Jeg lærte mye engelsk, og om livet etter krigen. Mange sjømenn krevde erstatning for havarerte båter.

I helgene dro min venninne og jeg rundt og så oss omkring. Vi fikk lyst til å spille golf da vi så den fine golfbanen i Sunningdale utenfor London. Vi kjøpte dette golfsettet, og mange helger dro vi dit for å spille. Jeg ble aldri den store golfspilleren, men det var sosialt og vi møtte mange kjekke gutter!

Nå har jeg blitt 91år, og da jeg møtte Kåre Straume på Sælen og han fortalte om Rauma Golfklubb som den eldste i landet, fikk jeg lyst til å gi golfsettet mitt til klubben som et minne. For meg er det hyggelig å tenke på!

Med vennlig hilsen

Aslaug OweKåre Straume ble for en tid tilbake invitert til selskap hos Marianne og Jostein Tryggeset på Sælen i Romsdalen. Der fortalte Aslaug om sine golfopplevelser –mens Kåre Straume like ivrig fortalte historien om landets første golfklubb.

Lars Ramstad – lederen i Rauma Golfklubb – forsikrer at settet skal bli tatt godt vare på og bli plassert på en godt synlig plass i klubblokalene.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.